Tänk på detta när du ska ha handla bildäck online.

Vad är viktigt att tänka på när man ska handla bildäck online?

Tänk på detta när du ska ha handla bildäck online.

Att köpa nya däck till bilen kanske inte är något vi jublar över då det både kan anses vara dyrt och tråkigt att lägga pengar på, men man får inte glömma bort att det är en viktig investering när man färdas i bilen på vägarna. Så vad ska man egentligen tänka på när man handlar bildäck online? Nedan ges ett antal tips om vad som kan vara bra att tänka på när man är på jakt efter nya bildäck till bilen.

Storlek på däck och fälgar

Först och främst måste man veta vilka däck som passar till bilen man äger. Så se till att kolla upp vilka däck som passar innan sökandet efter däck till bilen börjar. Denna information är någonting som enkelt går att få fram genom att kolla på däcken som redan sitter på bilen eller i bilens instruktionsbok. Exempelvis kan det stå 195/55 R 16 på bildäcken, där 195 innebär bildäckets bredd i millimeter. 55 är en procentsats som är förhållandet mellan däckets bredd och höjd. R står för konstruktionstypen för däcket och här innebär R radial. Slutligen så står 16 för fälgens tumstorlek, det vill säga fälgen i diameter.

Idag finns det en uppsjö av olika sorters däck, både gällande konstruktion men framför allt prisklasser. En bra början är därför att se över vad för sorts däck man behöver, ett exempel på en aspekt som kan vara bra att tänka på är vilket underlag man kör mest på. Nedan beskrivs två egenskaper som kan vara bra att tänka på när man ska välja nya bildäck online.

Ha bildäck med bra greppförmåga

Oavsett vägunderlag eller vart man kör så vill man alltid ha bildäck med bra greppförmåga, något som beskrivs som en av det viktigaste egenskaperna. När man letar efter bildäck online är ett tips att se efter bokstaven A på bildäcken, där A innebär en bra greppförmåga på vått vägunderlag. Nästa egenskap är kopplat till priset, även om man vill hitta billiga och prisvärda bildäck är det viktigt att alltid se till att de är slitstarka. Inte enbart för att hållbarheten därmed ökar utan slitstarka bildäck håller även ner bränsleförbrukningen. Ett tips är att se om det finns några aktuella rabattkoder eller kampanjer hos DäckOnline, som är Europas största nätförsäljare av bildäck.

Handla bildäck online.

Butik eller online

Oavsett om man köper bildäck i butik eller online så brukar servicen anses vara lika bra, även om man önskar däckmontering så är det möjligt att få när man köper bildäck online. Det innebär bara att däcken beställs till en däckverkstad som samarbetar med hemsidan där däcken är beställa, något som beskrivs som väldigt smidigt och uppskattat. När man beställer bildäck online finns det ofta möjlighet att spara upp till 40 % av priset i jämförelse med om man skulle köpa dom i butik. Dock är det viktigt att tänka på att fraktkostnader kan tillkomma samt montering hos däckverkstan om man inte väljer att byta däcken själv, vilket inte är helt ovanligt. Många företag som säljer bildäck online brukar inför vintern och sommaren har extra bra erbjudanden som gör att man eventuellt kan göra en riktigt bra affär.

Skulle det vara så att köpet kring nya bildäck fortfarande känns som en djungel och man inte vet vad man ska välja, går det alltid att kontakta olika företag online för att få råd och rekommendationer kring vad som skulle anses vara mest lämpligt för just dig. En sista viktig sak att tänka på är att om man äger en fyrhjulsdriven bil så är det väldigt bra att byta samtliga däck samtidigt och inte vid olika tillfällen. Av en anledning att däckens mönsterdjup och däckmönster ska vara samma på samtliga bildäck. Det finns ingen lag på detta, men det är ett bra tips att ta med sig.

Relaterade inlägg: