att hitta billiga däck online
Bilmodeller.se Bil Billiga däck på nätet

Billiga däck på nätet

att hitta billiga däck online

Det kan kännas trist att köpa däck eftersom de kan vara rätt dyra. Men samtidigt är bildäck en väldigt viktig investering. Som tur är finns det några tips på hur du ska tänka när du inser att du behöver nya däck till din bil. Vad bör du leta efter? Vilka däck passar? Hur fungerar det egentligen att köpa bildäck på nätet?

Det allra mest grundläggande du måste tänka på när du köper däck på nätet är att de har rätt dimensioner för att passa din bil. Det är inte ovanligt att dagens däck består av hundratals olika råmaterial samt har tillverkats med stålbandsuppsättningar som är komplicerade.

Kostnad när du köper bildäck

Vad däck kostar kan variera lite beroende på var du väljer att köpa dem. Det finns flera företag som säljer bildäck online. Genom att leta efter billiga däck på nätet kan du spara en hel del pengar jämfört med om du besöker ett fysiskt företag. Det viktigaste att tänka på är dock att det ibland tillkommer fraktkostnad, samt en monteringskostnad ifall du inte klarar att av sätta fast däcken själv.

Vad du kan göra för att hitta ett så bra pris på däck som möjligt är att leta efter säsongserbjudanden, eller rabatter. Ett tips är att du köper nya sommardäck i början av hösten. Då brukar nämligen priserna vara lite lägre. Du kan även välja att köpa däck som är begagnade för att spara lite pengar. Så länge de fortfarande har samma egenskaper som nya däck.

Välja rätt bildäck

Välja rätt bildäck

Det är väldigt viktigt att du väljer de rätta däcken till bilen. För att veta vilka däck du behöver rekommenderas det att du läser igenom instruktionsboken till bilen. Du kan även hitta information om detta genom att ta en titt på de däck du redan använder. Det finns bokstäver och siffror som vid första anblick kanske ser förvirrande ut. Men detta är vad som beskriver däckets höjd, storlek och bredd.

För en vanlig personbil kan det stå ”195/55 R 16”. Det betyder att däcket är 195 millimeter brett, 55 står för förhållandet mellan bredden och höjden av däcket i procent och R är konstruktionstypen, vilket här är radial. Siffran 16 beskriver fälgens diameter, alltså 16 tum. Förutom dessa mått finns det även siffror som beskriver däckets belastningsindex och hastighetskod.

Att titta efter vid köp av däck

Att titta efter

Trots att du måste välja bildäck som passar just din bil handlar det även en del om känsla samt vilket väglag du oftast kör på. Men känner du dig helt förvirrad finns det ett antal egenskaper som det rekommenderas att du håller i tanken för att din bil ska prestera på bästa sätt.

Greppförmågan – En av de viktigaste funktionerna för däcken är att de ska ge din bil en väldigt bra greppförmåga på alla olika underlag. Hittar du däck som har bokstaven A kommer detta innebära ett bättre grepp på våta underlag.

Ekonomisk – Genom att välja däck med ekonomiska egenskaper kommer du få däck som både är slitstarka och hjälper dig att hålla nere din bränsleförbrukning en aning.

Relaterade inlägg: